Mojstrski tečaj za harfo z dr. Irino Zingg

Dragi harfisti, 
vljudno vabljeni na mojstrski tečaj z dr. Irino Zingg – profesorico harfe na Civica scuola di musica Claudio Abbado v Milanu, članico žirij priznanih mednarodnih tekmovanj ter ustanoviteljico in umetniško direktorico HarpMasters akademije in festivala. Mojstrski tečaj je namenjena učencem osnovnih glasbenih šol, dijakom srednjih glasbenih šol, študentom harfe na univerzitetnem nivoju in profesorjem harfe.

Podrobnosti mojstrskega tečaja:


Datum: 16.-18. februar 2024
Kraj: Glasbena šola Nazarje
Trajanje učne ure: 60 minut
Cena aktivne udeležbe: 80€
Cena pasivne udeležbe: 40€

Pasivna udeležba učitelja na uri svojega učenca je brezplačna. (Prijava je obvezna)

Pasivna udeležba za učence, dijake in študente je brezplačna. (Prijava je obvezna)

Prosimo, da kotizacijo poravnate na TRR: SI 56 01100-6008340956, sklic “02-2023”, namen plačila “ime kandidata”. Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.

Vsem udeležencem, ki se bodo udeležili seminarja, bomo izdali potrdilo o udeležbi.

Prijave:
Prijave bodo odprte do zapolnitve mest. V primeru prenizkega števila udeležencev bo tečaj odpovedan.

Informacije: Glasbena šola Nazarje naja.mohoric@gsnazarje.si 051/202 888 (Naja Mohorič)

Dr. Irina Zingg

Vizija, talent, predanost, entuziazem in energija so rusko-švicarski harfistki dr. Irini Zingg zagotovili mednarodno priznanje in spoštovanje. Je profesorica harfe na Civica Scuola di Musica Claudio Abbado v Milanu ter ustanoviteljica in umetniška vodja HarpMasters akademije in festivala.

Rodila se je v Moskvi, kjer je z odliko končala študij na Moskovskem državnem konservatoriju Čajkovski pod okriljem prof. Milde Agazarian in Olge Erdely. Ne samo, da jo je njena kariera vodila po svetu, ampak je tudi njena umetniška dejavnost raznolika: sega od izvajanja do snemanja in širjenja obzorij harfe na Bližnjem vzhodu v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, do njenega trenutnega svetovnega poučevanja. Doktorat je zaključila na glasbeni akademiji Gnessin v Moskvi in je avtorica številnih člankov, predgovorov in predavanj o zgodovini ruske harfe.

Irinina poklicna predanost se izraža v njenem nenehnem delu v harfistični skupnosti: je ustanovna članica mednarodnega združenja ruskih učiteljev harfe, bila je članica upravnega odbora Moskovske kulturne fundacije in dopisnica WHC Review. Leta 2006 je ustanovila svetovno priznano HarpMasters – Academy, Festspiele, Edition in HM On the Road, ki danes služi kot pomembna vez med generacijami harfistov, hkrati pa zbira, ohranja in pospešuje mednarodno tradicijo harfe.

Irina je mednarodno cenjena harfistična pedagoginja, ki po vsem svetu poučuje na rednih seminarjih in delavnicah ter je kot gostujoča profesorica vabljena na pomembne svetovne glasbene ustanove v Italiji, Rusiji, Nemčiji, Veliki Britaniji, ZDA, idr. Poleg tega redno sodeluje v žirijah večjih mednarodnih harfističnih tekmovanj med njimi – International Harp Competition v Bloomingtonu in Israel International Harp Contest. Njeni učenci so osvojili najvišje nagrade na mednarodnih tekmovanjih za harfo v Izraelu, Italiji, Mehiki, na Nizozemskem, Portugalskem, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, Španiji in Združenem kraljestvu ter razvijajo uspešne kariere kot izvajalci in učitelji.

  Prijavnica za Mojstrski tečaj - Harfa

  Aktivna udeležba 60 minut (80€)Pasivna udeležba (40€)

  Če bi s profesorico želeli imeti dve uri, to dopišite v opombe. V primeru prostih mest, vam bomo to naknadno odobrili
  Pasivna udeležba učitelja na uri svojega učenca je brezplačna. (Prijava obvezna)
  Pasivna udeležba za učence, dijake in študente je brezplačna. (Prijava obvezna)

  Prijava je potrjena s plačilom kotizacije na TRR: SI 56 01100-6008340956, sklic »02-2024«, namen plačila »ime kandidata«. Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarja.