12.—14. oktober 2018

Adriana Ferreira 

PORTUGALSKA – ITALIJA

 

Glasbena šola Nazarje organizira mojstrski tečaj za flavto, ki ga bo vodila flavtistka Adriana Ferreira – soloflavtiska orkestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Rimu.

Tečaj bo potekal med 12. In 14. oktobrom 2018. Prijavijo se lahko učenci, dijaki, študentje in učitelji flavte. 

Portugalska flavtistka Adriana FERREIRA je bila pred kratkim izbrana za soloflavtistko orkestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Rimu. Leta 2010 je zmagala na prestižnem tekmovanju Carl Nielsen na Danskem. Leta 2013 je bila nagrajenka tekmovanja Kobe na Japonskem. Leto kasneje (2014) je zmagala na tekmovanju Severino Gazzelloni v Italiji. Na slovitem tekmovanju v Ženevi pa si je delila drugo nagrado, kjer prva ni bila podeljena. Posnela je že vrsto zgoščenk, zadnja med njimi je zgoščenka, kjer je solistka z Ženevskim komornim orkestrom za švicarsko založbo Claves. Flavto se je začela učiti na glasbeni šoli Artave na Portugalskem pri Joaquinu Moti. Kot nagrajenka lizbonske fundacije Calouste Gulbenkian je nadaljevala študij na pariškem konservatoriju pri Sophie Cherrier (2008−2015), kjer je tudi diplomirala. Izpopolnjevala se je tudi na berlinski visoki šoli Hanns Eisler pri Benoîtu Fromangerju.

 

Kotizacija za aktivne udeležence je 80 EUR. Število mest je omejenih. Velja vrstni red prijav! Aktivni udeleženci naj izvod skladbe, ki jo bodo izvajali, pošljejo v pdf. formatu na elektronsko pošto glasbena.nazarje@t-2.si. Za pasivne udeležence je kotizacija brezplačna, vendar je prijava vseeno potrebna! Mojstrski tečaj bo v primeru premajhnega števila prijav udeležencev odpovedan!

Vsi aktivni udeleženci mojstrskega tečaja bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Vrstni red udeležencev bomo objavili na spletni strani www.gsnazarje.si do 5. oktobra 2018. 

Kotizacijo poravnajte do 1. oktobra 2018! Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku mojstrskega tečaja.