Pozdravljeni učenci, starši in učitelji.

Mineva prvi teden dela na daljavo. Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne.

Učitelji so po prvem tednu dela na daljavo pripravili obširno poročilo o poteku dela. Iz njega izhaja, da ste/so navezali kontakte, pričeli z delom preko elektronskih komunikacijskih kanalov, video konfernečnih platform…

Dejstvo je, da je delo na daljavo za nas velika neznanka, tukaj mislim predvsem na praktični vidik. Je pa tudi res, da smo učitelji zelo hitro prilagodljivi, zato verjamem, da bomo zmogli preseči tudi to oviro. Možnosti je ogromno. Sam učitelje spodbujam k temu, da ta čas izkoristimo za nekaj drugih vsebin, ki v “normalnih” razmerah nimajo prostora v našem kurikulumu. Zato lahko učenci pričakujejo, da bodo naloge in navodila za delo v prihodnjih tednih v drugih oblikah in predvsem z drugimi vsebinami.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učitelji, prosimo, da to storite. V kolikor nikakor ne vzpostavite kontakta z učiteljem, vas prosimo, da o tem seznanite tajništvo šole na elektronski naslov: glasbena.nazarje@t-2.si, lahko pa kontaktirate direktno tudi ravnatelja na elektronski naslov: jernej.marinsek@t-2.si

Delo na daljavo – ja, prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu. Vsekakor pa je v tem času  še bolj potrebno krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti in prišel je čas, ko  so naši učenci deležni spodbude k uporabi socialnih omrežij v izobraževalne namene.

Vsi skupaj se sprašujemo koliko časa še. Odgovora na to vprašanje trenutno ne pozna še nihče. Vse bližnje dogodke in koncerte, vključno z našim projektom “MAESTOSO” smo odpovedali. Morda nam bo jesen bolj naklonjena in bomo katerega izmed zamujenih dogodkov oziroma koncertov izpeljali takrat.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami. Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Zato se ni vredno zaradi tega prepirati, se slabo počutiti, krhati družinskih odnosov. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. 

Skupaj bomo zmogli!

OSTANIMO DOMA!

Jernej Marinšek, ravnatelj in kolektiv Glasbene šole Nazarje