Spoštovani starši in učenci,
obveščam vas, da je Vlada RS v četrtek 11. 2. 2021, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 13. februarja 2021 in bo veljal do 19. februarja 2021.
V glasbenih šolah se bo skladno z odlokom individualni pouk za učenke/učence v celoti izvajal v prostorih šole, medtem, ko bo pouk predmetov, ki se izvajajo skupinsko, še naprej potekal v obliki izobraževanja na daljavo. Izjema, ki jo odlok prinaša je možnost, da se pouk predmeta, za katerega šola presodi, da je za nemoteno nadaljevanje oziroma zaključevanje izobraževanja učencev to nujno potrebno, lahko izvaja v prostorih šole. Pouk skupinskih predmetov: predšolske glasbene vzgoje, glasbene in plesne pripravnice, baleta, sodobnega plesa, nauka o glasbi, solfeggia, orkestrov, pevskega zbora in komorne igre še naprej poteka na daljavo. Prav tako se nastopi učencev v prostorih šole ne izvajajo.
Ker pa bodo v času od 15. 2. 2021 do 19. 2. 2021 pri nas potekale zimske počitnice in bo veljavnost tega odloka že prenehala, vas bomo z morebitnimi novosti, ki bodo vplivale na pričetek pouka po počitnicah seznanili ob koncu prihodnjega tedna.

Vsem učencem in učenkam želim prijetne počitniške dni.
Jernej Marinšek, ravnatelj