Spoštovani,
Vlada Republike Slovenije je na seji 27. oktobra 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom Sars-Cov-2. Odlok prične veljati 1. novembra 2021.
Prostovoljnjo izvajajo testiranje s testi HAG za potrebe vzgojono-izobraževalnega programa sedaj vsi učenci.
Testiranje opravijo v domačem okolju dvakrat tedensko. Prav tako testiranje opravijo učenci za vse obšolske dejavnosti. Učenci so upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec. Teste lahko učenci prevzamejo že od danes 29.oktobra 2021 dalje. Za vse udeležence vzgojno izobraževalnega dela, ki pa so hkrati že zaposleni (pevci in druge izjeme) pa testi niso brezplačni.
V dejavnosti s področja izobraževanja po novem odloku ni več izjem glede uporabe zaščitne maske za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC in so v medsebojnem stiku le z osebami, ki prav tako izpolnjujejo ta pogoj. Po novem so tako maske obvezne za vse udeležence.
Želim vam lep preostanek počitnic z željo, da kljub razdvojenosti, ki vlada v družbi dosledno izvajamo ukrepe predvsem za našo varnost in seveda tudi zato, da ostanemo z vzgojno izobraževalnim delom v prostorih šole in ne zopet na daljavo.

Jernej Marinšek, ravnatelj