Spoštovani starši in učenci.
Včeraj zvečer smo ravnatelji prejeli novo okrožnico z nekaj novimi pojasnili in določili.

Tako od danes dalje šola ne zbira več dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT in ne vodi evidenc o učencih, ki izpolnjujejo pogoj. Vse že prejete bomo na šoli uničili oziroma izbrisali iz elektronskih sporočil.
Še vedno pa so učenci dolžni na šolo poslati fotokopijo soglasja, ki so ga prejeli na osnovni šoli ali SOGLAŠAJO ali NESOGLAŠAJO s samotestiranjem. Ta soglasja se hranijo na šoli, tako kot vsa ostala soglasja.

Novost je tudi ta, da bodo učenci na osnovnih šolah prejeli evidenčni list, s katerim bodo v glasbeni šoli in v vseh drugih obšolskih dejavnostih izkazovali negativen rezultat samotestiranja. Ta evidenčni list, učenci nosijo k pouku v glasbeno šolo. Evidenčni list je v prilogi, v kolikor ga potrebujete.

Vsi ostali izpolnjevanje pogoja PCT dokazujejo z EU potrdilom o prebolelosti ali cepljenju ter potrdilom o negativnem testu HAG ali PCR. To pokažejo učitelju pred poukom. Učitelj tega ne hrani.

Učenci, ki se izobražujejo na domu, prejmejo teste v lekarni in se morajo obvezno samotestirati v glasbeni šoli. V primeru da samotestiranje odklonijo in ne predložijo drugih doakzil o izpolnjevanju pogoja PCT ne smejo vstopiti v prostore glasbene šole. Šola zanje oraganizira izobraževanje na daljavo.

Učenci, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in se ne bodo samotestirali, se izobražujejo na daljavo.

Lepo vas pozdravljam in želim, da vsi skupaj storimo kar je v naši moči, da se bodo otroci šolali tam, kjer je za njih to najbolje. To pa je seveda na šoli.

Jernej Marinšek, ravnatelj