Loading Events

Sobota 27. november 2021, ob 11. uri!

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

Njeno začetno pot sta zaznamovali prof. Metka Safran in prof. Milica Ilić na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, študij klavirja in podiplomsko izpopolnjevanje pa je končala na Glasbeni Akademiji Zagreb v razredu prof. Ksenije Kos.

Je dobitnica številnih nagrad:

-1. nagrade, zlate plakete ter posebne nagrade Glasbene mladine Ljubljanske na 27. tekmovanju mladih glasbenikov republike Slovenije v višji kategoriji,

– absolutna zmagovalka na Concorsi Internazionali di musica – Citta di Sresa – (1997),

– 1. nagrade na Concorso Musicale Europeo Citta di Moncalieri (1995),

– 2. nagrade na 2. Concours International de Piano Nikolai Rubinstein,

– 2. nagrade na Concorso di Interpretazione Musicale – Genova 1997,

-3. nagrade na International Music Competition Citta di Pietra Ligure (1998),

– 3. nagrade na na Concorsi Internazionali di musica – Citta di Sresa (1996),

-3. nagrade na 24. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije,

– 3. nagrade na Drugem natjecanju mladih pijanista – Zlatko Grgošević.-

Sodelovala je z raznimi priznanimi profesorji: S. Gadžijev, V. Lobanov, A. Katz, L. Blok, K.- H. Kämmerling, E. Indjić, V. Margulis, J. Margulis, N. Flores, M. Hughes, J. Stančul, F. Casanova, K. Bogino.

Domača in tuja publika jo pozna po številnih nastopih doma in v tujini (Italija, Nemčija, Francija, Hrvaška, Avstrija, Poljska).

Bila je gostja na raznih Festivalih (Gospički festival, Le diecigiornate di Brescia, Festival Lent, Festival Arsana) , na 32. Mednarodni konferenci EPTA v Ljubljani s solo recitalom, televizijskih in radijskih hišah ter sodeluje s priznanimi glasbeniki.

Leta 2003 je prejela Rektorjevo nagrado Univerze Zagreb za izvedbo Schumannovega koncerta z zagrebško filharmonijo pod taktirko Maestra Pavla Dešpalja.

Prejela je tudi številna priznanja za glasbene dosežke, od katerih velja omeniti priznanji župana Mestne občine Maribor in župana Občine Ruše, Zahvalo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Ruše za izvedbo klavirskega recitala v okviru Lirinih glasbenih večerov. Med pomembnimi priznanji je tudi diploma Dr. Roman Klasinc za umetniške dosežke.

Zadnja leta se je izpopolnjevala pri prof. Konstantin Boginu na Akademiji Santa Cecilia v Bergamu. Zaposlena je kot profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, v letu 2012/2013 pa je poučevala tudi na Pedagoški fakulteti Maribor kot asistenka klavirja.

Go to Top