Loading Events

Torek 29. januarja 2019 , ob 19. uri

Cerkev sv. Elizabete Ogrske na Ljubnem ob Savinji

Alen Garagić in Denis Omerović sestavljata duo East-West Strings Project. Oba sta imetnika velikega števila prestižnih mednarodnih nagrad in zagotovo sodita v sam vrh kitaristov svoje generacije. Sodelovala sta s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Zubin Mehta, Kent Nagano, Ariel Zuckermann in številni drugi, ter nastopala na svetovno znanih odrih kot so Palau de la Musica Catalana v Barceloni, KKL v Luzernu; Nacionalni teater v Münchnu, Alte Opera v Frankfurtu, Gewandhaus v Leipzigu, Sejong Center za uprizoritvene umetnosti v Seulu, če jih na štejemo le nekaj. Priznani kritiki opisujejo njuno umetnost kot: “virtuoznost z velikim ob čutkom« (Süddeutsche Zeitung), ali kot “globoko muzikalnost in ob čutljivost interpretacije” (vivir Španija).

S svojim programom “Departure” East-West Strings Project želita ustvariti glasbeni in duhovni most med vzhodom in zahodom in so časno ka žeta tudi vse obraze klasične kitare ter na najgloblji možen način vnašata svojo resnično duhovno ozadje.

Dejstvo, da program v prvem delu sestavljajo mojstrovine klasičnega repertoarja (Vivaldi, Sor, de Falla), in v drugem delu njune lastne priredbe balkanske etno glasbe; z vplivom flamenka, fada in jazza, samo na prvi pogled deluje protislovno. Za East-West Strings Project je namreč to neizogibna posledica njunega umetniškega razvoja.

Dopustite da vas East-West Strings project popelje na glasbeno popotovanje med fuzijo klasike in otožno božajočega balkanskega melosa, ki se ga dotikajo vplivi kultur, kjer sta glasbenika živela in ustvarjala.

Go to Top