Loading Events

Glasbena šola Nazarje vabi na koncert

Adriana Ferreira

PORTUGALSKA – ITALIJA

SOBOTA, 13. OKTOBER 2018 OB 19.30
DVORANA DOMA KULTURE NAZARJE

Adriana Ferreira | FLAVTA
Andreja Kosmač | KLAVIR

PROGRAM

 

Francis Poulenc – Sonata
Claude Debussy – Syrinx (for solo flute)
John Francis Barnett – Grand Sonata op. 41

— — — — — — — — — — — —

Jules Mouquet – Sonate “La flute de Pan”
Eugène Bozza – Aria
Benjamin Godard – Valse op. 116

 

Portugalska flavtistka Adriana FERREIRA je bila pred kratkim izbrana za soloflavtistko orkestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia v Rimu. Od 2012 igra v Francoskem državnem orkestru. Vmes je bila eno leto tudi soloflavtistka Filharmoničnega orkestra Rotterdam. Leta 2010 je zmagala na prestižnem tekmovanju Carl Nielsen na Danskem. Leta 2013 je bila nagrajenka tekmovanja Kobe na Japonskem. Leto kasneje (2014) je zmagala na tekmovanju Severino Gazzelloni v Italiji. Na slovitem tekmovanju v Ženevi pa si je delila drugo nagrado(prva ni bila podeljena) na slovitem tekmovanju v Ženevi. S pianistko Isoldo Crespi je posnela zgoščenko z naslovom “Danse des Sylphes” in posebno zgoščenko za zbirko Falaut. Pred kratkim je izdala novo zgoščenko, kjer je solistka z Ženevskim komornim orkestrom za švicarsko založbo Claves. Flavto se je začela učiti na glasbeni šoli Artave na portugalskem pri Joaquinu Moti. Kot nagrajenka lizbonske fundacije Calouste Gulbenkian je nadaljevala študij na pariškem konservatoriju pri Sophie Cherrier (2008−2015), kjer je tudi diplomirala. Izpopolnjevala se je tudi na berlinski visoki šoli Hanns Eisler pri Benoîtu Fromangerju. Diplomirala je tudi iz muzikologije na pariški univerzi Sorbona. www.adriana-ferreira.com

Andreja Kosmač je po končani srednji glasbeni šoli v razredu prof. Gite Mally leta 1998 z diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič – Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, nato pa še na dunajskem Konservatoriju pri prof. M. van den Hoeku. Dodatno se je izobraževala na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Wardu in O. Maisenbergu.

Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov po Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad (1991 – Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani, 1992 – Državno tekmovanje mladih glasbenikov v Celju, 1995 – Državno tekmovanje mladih glasbenikov v Ljubljani, 1995 – 1. mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji). Za izvedbo recitala na dvorcu Zemono je leta 1996 prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Snemala je za slovensko radijsko in televizijsko hišo in za italijanski RAI, s flavtistom Matejem Zupanom sta izdala zgoščenko z deli C. Reineckeja. Kot solistka je igrala z orkestrom KGBL, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin.

Trenutno se posveča predvsem komornemu muziciranju. Pogosto nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi pevci in flavtisti, velikokrat je tudi korepetitor na mojstrskih tečajih. Kot profesor klavirja in korepetitor deluje na Konservatoriju za glasbo in balet ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Go to Top