Loading Events

Torek 5. februar 2019, ob 19.30

DVORANA DOMA KULUTRE NAZARJE

DUO DENDROCOPOS

DUO DENDROCOPOS sestavljata mlada tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec.

Luka Poljanec zaključuje izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, Jan Čibej pa je študent prvega letnika Akademije za glasbo.

Na pobudo njunega profesorja in mentorja Simona Klavžarja sta aprila 2017 sprejela izziv in se kot duo začela pripravljati na prestižno tekmovanje za tolkalne komorne skupine International Percussion Competition Luxembourg (IPCL), ki poteka v Luksemburgu vsake tri leta (za duo vsakih 9 let).

Februarja 2018 sta na tekmovanju prepričala žirijo in občinstvo ter dosegla izjemen uspeh, saj sta bila laureata tekmovanja. Prejela sta 1. nagrado in posebno nagrado občinstva »JEAN GIERES«.

V marcu 2018 sta se udeležila tekmovanja Svirél v kategoriji komornih skupin s pihali, trobili in tolkali, na katerem sta prav tako kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo in nastopila na zaključnem koncertu »Ten of the Best«.

Z igranjem tolkal sta začela v zgodnjem otroštvu in sta že v času izobraževanja kot solista dosegla veliko zavidljivih uspehov na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Redno sta se udeleževala dodatnih izobraževanj: Nebojša Jovan Živković Summer Academy (ZISAMP), International Katarzyna Myćka Marimba Academy (IKMMA) v Hannovru, KALIMA in Amsterdam marimba Weekend. Na mojstrskih tečajih sta se izpopolnjevala pri svetovno znanih profesorjih in tolkalcih, kot so Katarzyna Myćka, Svet Stoyanov, Keiko Abe, Nebojša Jovan Živković, Nicolas Sutter, Jacques Hostettler, Ludwig Albert, Beverley Johnston, Andreas Boettger, Conrado Moya, Rainer Römer, Matthew Coley, Wolfram Winkel in Andrea Centazzo.

Čim več si želita nastopati in se predstavljati občinstvu doma in po svetu ter ob sodelovanjih s priznanimi tolkalci pridobivati znanje in izkušnje.

Go to Top