Loading Events

Ponedeljek, 16. januar 2023, ob 19. uri
KONGRESNI CENTER LJUBNO

Eddie Luis & his Jazz Passengers – “You’ve Got That Swing” (AT, RS, SI, HU)

Vid Jamnik (vibrafon), Eddie Luis (kontrabas), Miloš Milojević (klarinet), Mátyás Bartha (klavir), Sebastian Baumgartener (bobni)

 

“You’ve Got That Swing” je projekt posvečen swing glasbi, zlasti tisti, ki sta jo ustvarila in preigravala dva izmed njenih velikanov Benny Goodman in Lionel Hampton. Delno v modernejših aranžmajih in z živahnim, virtuoznim programom koncert ob spremni besedi vodje zasedbe popelje poslušalce skozi to obdobje jazza. 

Jazz Passengers je bolj ali manj variabilna zasedba z avstrijskim basistom Eddiejem Luisom na čelu, ki se vsak mesec poglobi v eno izmed jazzovskih poglavij in ga s koncerti na novo predstavi karseda široki publiki z namenom pritegniti nove in ponovno navdušiti obstoječe poslušalce jazza. S konceptom “Tribute to Jazz” in tematskimi koncerti, posvečenimi pomembnim jazz glasbenikom, skladateljem in stilom, že dobrih deset let navdušujejo občinstvo in bogatijo kulturno dogajanje v Avstriji in širše. 

V avtrijsko-slovensko-srbsko-madžarski postavi je zasedba prvič nastopila leta 2013. Navdušen odziv občinstva jih je prepričal, da je s projektom vredno nadaljevati tudi v prihodnje in tako je ta koncert del njihove zdaj že skoraj tradicionalne zimske turneje.

Go to Top