Loading Events

Petek, 8. oktober 2021, ob 19.30.

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

PROGRAM:

 
J. S. Bach: Sonata v E-duru, BWV 1035
Adagio ma non tanto, Allegro, Siciliano, Allegro assai
 
M. Weinberg: Koncert za flavto in klavir št.1, op.75
Allegro molto, Largo, Allegro comodo
 
A. B. Fürstenau: Fantazija, op. 52
Allegro, Adagio, Allegretto
 
F. Martin: Balada
 
F. Doppler: Andante in Rondo, op. 25 za dve flavti in klavir
(Larisa KOTNIK – flavta)

Zaradi razmer povezanih s COVID-19 bo število obiskovalcev koncerta omejeno, zato je potrebna predhodna rezervacija sedežev v dvorani! Rezervacijo lahko opravite ne elektronski naslov: info@gsnazarje.si
Vstop v dvorano je možen pod pogoji PCT.

Eyal Ein-Habar – flavtist / dirigent
Flavtist in dirigent Eyal Ein-Habar, solo flavtist Izraelskega filharmoničnega orkestra (1997–2014), se je rodil v Izraelu. Odkar je zapustil orkester, je postal programski vodja orkestrskega usposabljanja na glasbeni šoli Buchmann-Mehta ter glasbeni direktor orkestra Classica Rehovot.
Od leta 2016 deluje kot profesor flavte na Musikhochschule Münster v Nemčiji.
Eyal je zmagovalec mednarodnega tekmovanja v Scheveningenu leta 1992, tekmovanja Francoisa Shapira iz leta 1996 v Izraelu in dobitnik nagrade na mednarodnem tekmovanju Kobe iz leta 1993 na Japonskem. Je prejemnik štipendij Ameriško-izraelske kulturne fundacije (1983-1996).
Redno deluje kot solist in dirigent z različnimi orkestri širom po svetu (Izrael, Evropa, Severna in Južna Amerika ter Kanada. Nedavno je bil član žirije Concours de Genève, ki je praznoval 75-letnico. Novembra 2008 je bil solist na turneji po ZDA (New York Carnegie Hall, New Jerseyju, Philadelphiji, San Diegu in Los Angelesu) skupaj z Izraelskim filharmoničnim orkestrom in dirigentom Gustavom Dudamelom, z izvedbo Bernsteinovega Halila.
Eyal Ein-Habar je ustanovni član Izraelskega kvinteta Woodwind in Izraelskega orkestra flavt. Veliko muzicira v različnih komornih sestavih. Njegovi posnetki so na voljo v Centaur Records (ZDA), Meridian (Anglija), IMI (Izrael) in drugih založbah. Ameriški glasbeni vodnik in revija Pan Magazine iz britanske zveze flavt so njegov CD z naslovom “It Takes Two to Trio”(Centaur Records) – s triomi za flavto, oboo in klaviaturo označili kot zelo cenjenega.
Andreja Kosmač – pianistka
Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu.
Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani 1991, TEMSIG 1992 in 1995, Mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji 1995. Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Arhivsko je snemala za RTV Slovenija in italijanski RAI ter sodelovala pri izdaji več zgoščenk.
Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertnih nastopih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki.
Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Go to Top