Loading Events

Petek, 19. januar 2024, ob 19. uri!

KONGRESNI CENTER LJUBNO

 

PROGRAM

 1. Giuseppe Giordani: Caro mio ben
 2. Giacomo Puccini: O mio babbino caro, arija Laurette iz opere Gianni Schicchi
 3. Antonin Dvořák: Měsíčku na nebi hlubokém, arija Rusalke iz opere Rusalka
 4. R. Jahin: Kitme sandugač
 5. Franz Lehár: Meine Lippen, si küssen so heiss, arija Giuditte iz operne komedije Giuditta
 6. Pyotr Tchaikovsky | Arija Lenskega iz opere Evgenij Onjegin „Kuda, kuda vy udalilis..“
 7. A. Lara: Granada
 8. Benjamin Ipavec: Če na poljane rosa pade
 9. Nikolaj Rimski – Korsakov: Arija Ljubaše iz opere Carska nevesta
 10. Aleksandra Pahmutova: Beloveška pušča (Beloveški gozd)
 11. Giuseppe Verdi: arija Violette iz opere La traviata
 12. Vincenzo Bellini: Casta diva, arija Norme iz opere Norma

 

Giselle AHMADI – sopran

Giselle AHMADI je po končani glasbeni šoli leta 2005, ko je že bila nagrajenka številnih mednarodnih pevskih tekmovanj študij petja nadaljevala v Kazanu pri prof. Khairutdinovi Klari. Kasneje se je izobraževala na Državni akademiji za glasbo v Kazanu pri prof. Giniyatova KHADICHA, kjer je tudi leta 2016 diplomirala. 

Že med študijem je sprejela številne operne vloge:  N. A. Rimskij Korsakov / Carjeva nevesta, M. Mussorgsky / Khovanshchina, M. Lermontov / Masquerade, K. Molchanov / The Dawns Here Are Quiet, A.Dvorak / Rusalka…

Po končanem študiju je nekaj let poučevala petje na Kazanskem konservatoriju ter poučevala petje v Moskvi, kjer je nastopala na prazničnih koncertih in drugih prireditvah. 

Leta 2022 se je preselila v Slovenijo, kjer sedaj deluje kot svobodna kulturna umetnica.

 

Gregor RAVNIK – tenor

Gregor RAVNIK je z odliko magistriral iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Pie Brodnik. Kot solist je sodeloval v številnih koncertnih projektih, kot so Vesperae (Monteverdi), Janezov pasijon (Bach), Fantazija op. 80 (Beethoven), Očenaš (Janáček), Ljubezenski valčki in Novi ljubezenski valčki (Brahms), Dixit Dominus (Scarlatti), Elias (Mendelssohn). Predstavil se je v nosilnih vlogah opernih projektov Vojna in mir (L. Coryell), Hmeljska princesa (R. Gobec), Lucia di Lammermoor (G. Donizetti), Julija (A. Makovec), V objemu Lahinje (G. Zagorc), Oedipus Rex (I. Stravinski) ter v vlogi Tamina v Mozartovi operi Čarobni piščali, v  vlogi Atona opere The Sound R. Goloba, v vlogi Plutona v Offenbachovem Orfeju v peklu. Redno sodeluje tud s SKGG: otroški operi Brundibar in Veveriček posebne sorte, opere Obrat vijaka skladatelja B. Brittna, Martinujeva Ženitev, Kingova Snežna kraljica in opereta Kandid L. Bernsteina, muzikalu Mala nočna glasba.

Že od nekdaj se poleg klasične, ukvarja tudi z zabavno glasbo. Lahko se pohvali s številnimi nastopi v televizijskih in radijskih oddajah, njegov prvi festivalski nastop pa se je zgodil leta 2016 ma odru Melodij morja in sonca, kjer je navdušil s pesmijo Glasba. Na Melodijah morja in sonca 2017 je ponovno požel odlične odzive s pesmijo Med nama, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo.

Na festivalu EMA 2018 je nastopil s skladbo Zdaj je čas.

Leta 2018 je na festivalu Popevka prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo “Ti si”.

Leta 2021 je s skladbo “Še ko te ni, te imam” zmagal po mnenju strokovne komisije na festival Popevka.

Leta 2023 je zmagal na festivalu MMS s pesmijo “Torek”.

 

Andreja Kosmač – pianistka

Pianistka Andreja KOSMAČ je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu.

Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani 1991, TEMSIG 1992 in 1995, Mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji 1995. Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Arhivsko je snemala za RTV Slovenija in italijanski RAI ter sodelovala pri izdaji več zgoščenk. 

Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertnih nastopih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki.

Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Go to Top