Loading Events

Torek 31. maj 2022, ob 18. uri

Dvorana Glasbene šole Nazarje

 

Pavlina Šifrar, rojena 2005 v Ljubljani, je svojo glasbeno pot pričela s sedmimi leti v Glasbeni šoli Grosuplje. Vpisala se je v razred citer, kjer jo je prva leta poučevala prof. Cita Galič, nadalje pa Neli Zidar Kos, m. mus.. V letu 2020 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer jo poučuje prof. Karmen Zidar Kos. Tekom svojega šolanja se je izpopolnjevala na citrarskih seminarjih v Celju pri Rosalyn Sabo, Haraldu Oberlechnerju, Damjani Praprotnik, Janji Brlec, Neli Zidar Kos, Karmen Zidar Kos. Udeležila se je tekmovanj TEMSIG in Svirel, kjer je osvojila bronasto plaketo in srebrno nagrado ter mednarodnega citrarskega tekmovanja v Münchnu. Med njene največje uspehe štejejo zlata plaketa na mednarodnem tekmovanju Celeia leta 2021, zlata plaketa, prva nagrada in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2021 in prva nagrada na 9. mednarodnem tekmovanju za citre v Münchnu februarja 2022.

Ivana Šifrar, rojena leta 2007 v Ljubljani, se je violončela pričela učiti s šestimi leti. Prva leta jo je v Glasbeni šoli Grosuplje poučevala prof. Tamara Đorđević, od jeseni 2019 pa obiskuje pouk violončela na nižji stopnji Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, kjer je njen profesor Marko Kragelnik. V letošnjem šol. letu je uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Udeležila se je tekmovanja TEMSIG, kjer je dvakrat prejela zlato plaketo in eno drugo nagrado. Uspešna je bila tudi na mednarodnih tekmovanjih Svirel, Euritmia v Povolettu in tekmovanju za mlade glasbenike v Palmanovi. Izpopolnjevala se je na seminarju za violončelo pri Denisu Shapovalovu in Milošu Mejniku, redno pa se udeležuje seminarjev pri prof. Karmen Pečar v Podsredi. 

Duet Šifrar je pričel delovati v času šolanja na Glasbeni šoli Grosuplje pri prof. Neli Zidar Kos. Sestri nastopata na številnih prireditvah v okviru šole, domače župnije in občine. Redno nastopata in sooblikujeta literarne večere Kulturnega društva Svetega Mihaela v Knjižnici Grosuplje. V letu 2020 je Pavlina napisala skladbo Apokalipsa za sestrski duo, s katero sta se predstavili na tekmovanju Deveta slovenska glasbena olimpijada. Pavlina je bila nagrajena za odličen ustvarjalni dosežek, duo pa odlično izvedbo lastne skladbe. 

Go to Top