Loading Events

Sobota, 29. januar 2022, ob 19. uri

KULTURNI DOM LJUBNO OB SAVINJI

Zaradi razmer povezanih s COVID-19 bo število obiskovalcev koncerta omejeno, zato je potrebna predhodna rezervacija sedežev v dvorani! Rezervacijo lahko opravite ne elektronski naslov: info@gsnazarje.si
Vstop v dvorano je možen pod pogoji PCT.

 

Ruben Dalibaltayan (1973) se je rodil v Erevanu v Armeniji. Študiral je pri Anahit Shahbazyan v Erevanu in Arthuru Berngardtu in Valeryju Kastelskem na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi.

Je nagrajenec desetih prestižnih mednarodnih klavirskih tekmovanj v Armeniji, na Kitajskem, Hrvaškem in v Italiji. Posebno pozornost predano posveča promociji del armenskih in hrvaških skladateljev. Za dvojni album Klavirska dela Blagoja Berse je dobil najvišje priznanje hrvaškega ministrstva za kulturo – nagrado Vladimir Nazor.

Je profesor klavirja na Akademiji za glasbo zagrebške univerze. Od leta 2017 je gostujoči profesor na lihtenštajnski glasbeni akademiji. V sezoni 2018/2019 prevzema profesuro na Glasbeni akademiji v Brescii (Talent Music Master Courses).

Med drugimi sta njegova študenta Aljosa Jurinić – zmagovalec tekmovanja Robert Schumann (Zwickau, 2012), finalist tekmovanja Frederic Chopin (Varšava, 2015), 5. nagrada Queen Elizabeth (Bruselj, 2016) – in Ivan Krpan – prvonagrajenec na tekmovanjih Ferruccio Busoni (Bolzano, 2017) in Ettlingen International Piano Competition 2016.

PROGRAM:

W.A. Mozart: Sonata u C-duru Kv. 330

Allegro moderato

Andante cantabile

Allegretto

F. Chopin: Balada br. 1 u g-molu, op.23

                   Balada br. 2 u F-duru, op.38

A. Babadžanian:   Preludij

    Humoreska

    Melodija

                                 Impromtu  

                                 Elegija

  1. Hačaturian: Toccata 
Go to Top