Nalaganje dogodki

Petek, 12. april 2024, ob 19. uri!

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

Larisa KOTNIK je začela flavto igrati pri še nedopolnjenih sedmih letih na GŠ Nazarje pod mentorstvom prof. Jerneja Marinška in uspešno zaključila 8 let izobraževanja. Srednješolsko izobraževanje je nadaljevala na programu splošne gimnazije na Gimnaziji Celje – Center in vzporedno izobraževanje na flavti na Gimnaziji Velenje, kjer je leta 2020 maturirala z odliko. Svoje glasbeno popotovanje sedaj nadaljuje v tujini na Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu (Avstrija), na koncertnem in pedagoškem študiju v razredu Univ. Prof. dipl.-muz. Johanne Dömötör ter Prof. Norbertu Girlingerju, kjer obiskuje 4. letnik. V času šolanje se je udeležila več seminarjev in mojstrskih tečajev priznanih profesorjev kot so Sir James Galway, Lady Jeanne Galway, Emmanuel Pahud, Walter Auer, Eyal Ein-Habar, Jihoon Shin, Alberto Almarza, Matej Zupan, Adriana Ferreira in Eva – Nina Kozmus.

Udeležila se je tudi več državnih in mednarodnih tekmovanj v Sloveniji, Italiji, Srbiji in Veliki Britaniji, kjer je posegala po najvišjih priznanjih. Med nekaj najodmevnejših sodijo mednarodno tekmovanje London Young Musician 2021-2022 Season 3 (Velika Britanija, december 2021), kjer je prejel platinasto nagrado in 1. mesto v kategoriji Master – starost 28 let in manj ter 2. mesto med vsemi kategorijami; finale mednarodnega tekmovanja London Young Musician 2021/2022 – London Young Musician of the Year 2022 (Velika Britanija, april 2022), kjer je zmagala v finalu med 1200 udeleženci tekmovanja in prejela naziv »Flavtist leta 2022« ter nagrado »Fan’s Favorite Award« v kategoriji Master – mlajši od 28 let; mednarodno tekmovanje World Classical Music Awards 2021 (Velika Britanija, november 2021), kjer je osvojila zlato plaketo v kategoriji B1 – starost 18 – 21 let; mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale Musicale Giovanni Talenti (Italija, april 2018), kjer je osvojila I. nagrado, Sez. II kat. D; mednarodno tekmovanje Giovani musicisti za nagrado Antonio Salieri (Italija, april 2016), kjer je osvojila 1. nagrado in postala absolutna zmagovalka med pihali v D kategoriji s 100/100 točkami, osvojila nagrado “Magnani Young” in “Virtuosite” za najboljšega virtuoza med vsemi kategorijami; in mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale per Giovanni Strumentisti (Italija, junij 2012), kjer je osvojila I. nagrado in I. mesto v I. kategoriji.

Larisa je prejemnica Zoisove štipendije in štipendije Rotary Cluba Ljubljana. Larisa igra 1. flavto oz. solistične parte na projektnih koncertih orkestra Anton Bruckner Privatuniversität in v Brucknerhaus-u, v različnih komornih zasedbah, kot solistka nastopa na večjih prireditvah po Avstriji in v Sloveniji in je solistka in 1. flavta Godbe Zgornjesavinjske doline.

Go to Top