Loading Events

Torek, 5. december 2023, ob 19. uri!

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

”Tematsko nas bo rdeča nit glasbe popeljala na občutno doživetje trpečega človeka. Tistega, ki mu je bilo odvzeto vse in tistega, ki je prepuščen samemu sebi. Samota, smrt in izguba nas lahko pogubijo, lahko pa nas naredijo še močnejše kot prej. Koncert ne zanika izgube in čustev, ki izhajajo iz bridke realnosti.

Spomnimo se na izgubljeno, nikoli pa ne pozabimo na vse, kar pa nam je v življenju ostalo.”

Ideja samega dobrodelnega koncerta izhaja iz naravne katastrofe, ki je Slovenijo doletela 4. avgusta. V ta namen sta baritonist Lovro Korošec in pianistka Barbara Verhovnik zastavila koncertno idejo, za katero želita, da ji prisluhne čim več kulturnih ustanov. Kot duo se bosta predstavila izključno na področju samospevov z deli F. Schuberta, J. Brahmsa in G. Finzija. 

 

Barbara Verhovnik (1995), mag. gl. um., je svojo študijsko pot z odliko zaključila v razredu red. prof. Vladimirja Mlinarića na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V času svojega izobraževanja je bila aktivna na področju udeleževanja državnih in mednarodnih tekmovanj (Hrvaška, Srbija, Slovenija, Italija, Rusija), prav tako pa se je kot solistka in korepetitorka srečevala z raznimi domačimi in tujimi odri (Madžarska, Poljska, Hrvaška…). Med drugim je bila tudi štipendistka Rotary Cluba, dobitnica naziva za najboljšega korepetitorja mednarodnega tekmovanja Woodwind&Brass v Varaždinu, dvakrat pa je kot solistka nastopila tudi v Slovenski Filharmoniji v sklopu koncertov Ob klavirju. Barbara Verhovnik je od leta 2020 zaposlena na glasbeni šoli Nazarje kot profesorica klavirja in korepetitorka, trenutno pa se aktivno izobražuje na področju samospevov.

Lovro Korošec (1998) je slovenski baritonist, ki je svojo operno kariero začel kot mladi pevec, pri devetih letih je debitiral v opereti Melodije srca. Po tem impresivnem začetku je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani končal dodiplomski študij baritona. Trenutno se Korošec še naprej izpopolnjuje pod mentorstvom univ. dipl. prof. dr. Antoniusa Sola na Umetniški Univerzi v Gradcu. V času študija je kot solist nastopal v različnih opernih projektih in se poglobil tako v sodobno kot klasično opero in samospev. Pogosto sodeluje s svetovno cenjenim maestrom Georgom Pehlivanianom in nastopa kot glavni baritonist v operah, kot so Figarova svatba, Seviljski brivec, Carmen in Traviata. Poleg opere se posveča tudi samospevu in redno sodeluje s pianistko Barbaro Verhovnik.

Go to Top