Nalaganje Dogodki

Koncert – nekdanji učenci/ke Glasbene šole Nazarje, sedanji študenti in dijaki glasbenih akademij

Petek, 17. februar 2023, ob 19. uri
KONGRESNI CENTER LJUBNO

Program:

Špela BIDER / harmonika
J.S.Bach: Preludij in Fuga v  fis-molu, WTK I, BEV 859

Pija LIPNIK / klavir, Gašper LIPNIK / harmonika
L. Firšt: Rezijanska variacija

Daša URLEP / flavta, prof. Barbara VERHOVNIK / klavir
Ph. Gaubert: Nocturno et Allegro scherzando

Matic TEVŽ / tolkala
C. Cangelosi: A cool gadget for tambourine

Larisa KOTNIK / flavta, prof. Milanka ČREŠNIK / klavir
F. Poulenc: Sonata za flavto in klavir
Allegro malinconico
Cantilena
Presto giocoso

Aja URLEP / harfa
G. Tailleferre: Sonate pour Harpe, Allegretto, Lento, Perpetuum mobile

Deja ČERČEK / petje, Nika ČERČEK / klavir, Ajda Nina VIVOD / harfa
J. Robežnik: Orion

Patricija FAJDIGA / flavta, prof. Milanka ČREŠNIK / klavir
A. Jolivet: Chant de Linos

Nika in Maja ČERČEK / klavir
N. Paganini / prir. Maja in Nika Čerček: Caprice op. 1., št. 24

Manja PANČUR / flavta, prof. Milanka ČREŠNIK / klavir
P: Taffanel: Grande Fantaisie sur mignon

Špela BIDER / harmonika

Špela Bider je dijakinja 4. Letnika I. gimnazije v Celju, umetniška smer. Po končanih osmih letih igranja klavirske harmonike v Glasbeni šoli Nazarje, se je odločila za nadaljno izobraževanje kromatične harmonike v Glasbeni šoli Celje.

Maja ČERČEK / klavir, Nika ČERČEK / klavir, Deja ČERČEK /  saksofon

Deja Čerček

Glasbeno šolo Nazarje je začela obiskovati pri 9 letih, kmalu se je pod mentorstvom Bojana Zemeta začela udeleževati državnih in mednarodnih tekmovanj iz saksofona, kjer je prejemala zlata in srebrna priznanja. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, pri prof. Blažu Mijoviču, smer saksofon. V času srednješolskega izobraževanja se je udeležila večih seminarjev in osvojila 2. mesto in 2. nagrado na tekmovanju “Temsig” iz solfeggia. Po končani srednji šoli se največ ukvarja s petjem, izobražuje se pri prof. Tini Debevec in sodeluje z večimi glasbenimi skupinami, redno pa s Skupino Črna mačka. 

Nika Čerček

Glasbeno šolo je začela obiskovati pri 7 letih, udeležila se je številnih klavirskih tekmovanj pod mentorstvom Milanke Črešnik (Koroško klavirsko tekmovanje, Temsig, Tekmovanje Aci Bertoncelj …) in dosegala zlata in srebrna priznanja. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, modul A – glasbeni stavek. Še vedno nadaljuje z učenjem klavrja pri prof. Tjaši Šulc Dejanović, ravno tako pa tudi s komponiranjem. Njeno komorno delo bo letos predstavljeno v SNG Maribor, kjer se bo predstavila tudi kot dirigentka.

Maja Čerček 

Pri 7 letih je začela obiskovati pouk klavirja na Glasbeni šoli Nazarje pri prof. Milanki Črešnik, obiskovala je različna klavirska tekmovanja (Koroško klavirsko tekmovanje, Temsig, Tekmovanje Aci Bertoncelj …). Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, smer A – glasbeni stavek in začela komponirati pri 15 letih. Njena dela so bila vsako leto šolanja izvajana na različnih koncertih. Leta 2020 se je uspešno vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, smer Kompozicija in glasbena teorija. Tekom študija je sodelovala v raznih mednarodnih projektih, njena dela so bila izvajana na Zagrebški Akademiji za glasbo in na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti. Januarja 2021 je Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije izvedel njeno delo “Pozabljenje”, dve njeni skladbi pa sta se uvrstili med obvezen tekmovalni program na mednarodnem tekmovanju Emona.  

Patricija FAJDIGA / flavta

Patricija Fajdiga je flavtistka v bavarskem Policijskem Orkestru. Svojo glasbeno pot je pričela v glasbeni šoli Nazarje pri profesorju Jerneju Marinšku. Pri istem profesorju je zaključila srednjo glasbeno šolo v Velenju in pričela s študijem glasbe na univerzi Antona Brucknerja v Linzu pri profesorju Norbertu Girlingerju. Tam je leta 2017 diplomirala in leto kasneje postala praktikantka v orkestru teatra Münster (Nemčija). Leta 2019 je na univerzi za glasbo v Münstru pričela magisterij iz glasbe v razredu profesorja Eyala Ein-Habarja in leta 2021 z odliko magistrirala. V istem letu je pričela Patricija svoj drugi magisterij iz orkestra na fakulteti Roberta Schumanna v Düsseldorfu pri profesorici Evelin Degen.

V juniju 2022 je zmagala na avdiciji za drugo flavto v Policijskem orkestru bavarske regije v katerem igra od septembra dalje.

Patricija je tudi prejemnica štipendije “Live music now” ki ji omogoča najrazličnejše koncerte po Nemčiji.

Patricija se redno udeležuje izobraževanj in tekmovanj. Igrala je kot  substitut v orkestru Bad Füssing ter svojo prakso opravila v orkestru teatra Münster, kjer še vedno igra kot substitut. Deluje tudi v orkestru Baltic sea Philharmonics in muzicira v duo Zagara

Larisa KOTNIK / flavta

 

Larisa Kotnik je začela flavto igrati pri še nedopolnjenih sedmih letih na GŠ Nazarje pod mentorstvom prof. Jerneja Marinška in uspešno zaključila 8 let izobraževanja. Srednješolsko izobraževanje je nadaljevala na programu splošne gimnazije na Gimnaziji Celje – Center in vzporedno izobraževanje na flavti na Gimnaziji Velenje, kjer je leta 2020 maturirala z odliko. Svoje glasbeno popotovanje sedaj nadaljuje v tujini na Anton Bruckner Privatuniversität v Linzu (Avstrija), na koncertnem in pedagoškem študiju v razredu Univ. Prof. dipl.-muz. Johanne Dömötör, kjer obiskuje tretji letnik. V času šolanje se je udeležila več seminarjev in mojstrskih tečajev priznanih profesorjev kot so Sir James Galway, Lady Jeanne Galway, Emmanuel Pahud, Walter Auer, Eyal Ein-Habar, Jihoon Shin, Alberto Almarza, Matej Zupan, Adriana Ferreira in Eva – Nina Kozmus.

Udeležila se je tudi več državnih in mednarodnih tekmovanj v Sloveniji, Italiji, Srbiji in Veliki Britaniji, kjer je posegala po najvišjih priznanjih. Med nekaj najodmevnejših sodijo mednarodno tekmovanje London Young Musician 2021-2022 Season 3 (Velika Britanija, december 2021), kjer je prejel platinasto nagrado in 1. mesto v kategoriji Master – starost 28 let in manj ter 2. mesto med vsemi kategorijami; finale mednarodnega tekmovanja London Young Musician 2021/2022 – London Young Musician of the Year 2022 (Velika Britanija, april 2022), kjer je zmagala v finalu med 1200 udeleženci tekmovanja in prejela naziv »Flavtist leta 2022« ter nagrado »Fan’s Favorite Award« v kategoriji Master – mlajši od 28 let; mednarodno tekmovanje World Classical Music Awards 2021 (Velika Britanija, november 2021), kjer je osvojila zlato plaketo v kategoriji B1 – starost 18 – 21 let; mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale Musicale Giovanni Talenti (Italija, april 2018), kjer je osvojila I. nagrado, Sez. II kat. D; mednarodno tekmovanje Giovani musicisti za nagrado Antonio Salieri (Italija, april 2016), kjer je osvojila 1. nagrado in postala absolutna zmagovalka med pihali v D kategoriji s 100/100 točkami, osvojila nagrado “Magnani Young” in “Virtuosite” za najboljšega virtuoza med vsemi kategorijami; in mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale per Giovanni Strumentisti (Italija, junij 2012), kjer je osvojila I. nagrado in I. mesto v I. kategoriji.

 

Pija LIPNIK / klavir, Gašper LIPNIK / harmonika

 

Pija Lipnik, je dijakinja 3. letnika splošne Gimnazije Velenje. V letih 2012 do 2020 je obiskovala Glasbeno šolo Nazarje, smer klavir. Prvih šest let se je inštrumenta učila pri prof. Toniju Acmanu, nadaljevala pa pri prof. Aleksandru Serdarju. V celotnem obdobju je uspešno sodelovala na tekmovanjih Temsig in Svirel. “Hvaležna sem za možnost izobraževanja na Glasbeni šoli Nazarje, njenim izjemnim pedagogom pa za vso podporo in odprto prenašanje izkušenj”.

Manja PANČUR / flavta

Manja Pančur je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni šoli Nazarje pri prof. Jerneju Marinšku, nadaljevala pa na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Mileni Lipovšek. Po opravljenih sprejemnih izpitih, se je vpisala na Univerzo za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien), kjer študira v razredu prof. Wally Hase.

Kot solistka in komorna glasbenica je prejemnica številnih nagrad: zlata plaketa in posebna nagrada za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega komponista in posebna nagrada za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na tekmovanju Temsig 2016, prva nagrada – laureat (100 točk) na internacionalnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu, druga nagrada na internacionalnem tekmovanju mladih glasbenikov 2017 v Udinah, srebrna plaketa na tekmovanju Emona 2018, zlata plaketa na tekmovanju Temsig 2018, s komorno skupino kvartet Vif je osvojila srebro plaketo in nagrado za najboljšo interpretacijo skladbe Mike Mower – Fictions na tekmovanju Temsig 2021, istega leta pa kot solistka tudi tretjo nagrado na internacionalnem tekmovanju Domenico Cimarosa v Italiji.

V času šolanja se je izobraževala pri znanih flavtistih; Karl-Heinz Schütz, Julien Beaudiment, Paolo Taballione, Jihoon Shin, Mario Caroli, Carlo Jans, Gaby Pas-Van Riet, Alberto Almarza, Hansgeorg Schmeiser, Eva-Nina Kozmus, Adriana Fereirra, Daniela Koch…

V zadnjem letu je igrala v orkestrih Junge Philharmonie Wien, Operettenbühne Wien, Wiener Stadtorchester, Kaiserorchester in Nova Orchester.

Skozi celoten študij je prejemnica Zoisove štipendije, leta 2020 je osvojila Anny-Felbermayer štipendijo, leta 2022 pa bila nagrajenka štipendije, ki jo je podelil Rotary Club. Novembra 2022 je nastopila kot solistka z orkestrom Amadeo v veliki dvorani Slovenske filharmonije, decembra 2022, pa kot solistka na Miklavževem koncertu.

Matic TEVŽ / tolkala

Matic Tevž je mladi nadobudni tolkalec, ki je svojo glasbeno pot začel v Glasbeni šoli Nazarje pri prof. Marini Golja. Med šolanjem je dvakrat nastopil na tekmovanju TEMSIG, kjer je enkrat osvojil srebrno plaketo, enkrat pa zlato plaketo in prvo nagrado. Svojo glasbeno pot je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Najprej pri prof. Simonu Klavžarju, nato pa še pri prof. Jožetu Bogolinu. Matic redno koncentrira. Med drugim je nastopil v Slovenski Filharmoniji, Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ter v filharmoniji v Skopju (Makedonija). Redno se udeležuje seminarjev priznanih profesorjev ter sodeluje pri različnih komornih sestavih.

Aja URLEP / harfa

Aja Urlep je pričela z igranjem na harfo leta 2011 pri prof. Katji Šumečnik, ko se je na Glasbeni šoli Nazarje začel izvajati pouk harfe. Izobraževanje na osnovni stopnji je zaključila leta 2020 pri prof. Tei Plesničar. Zdaj zaključuje 4. letnik na Gimnaziji Celje-Center, vzporedno pa se izobražuje še na Glasbeni šoli Celje pri prof. Daliborju Bernatoviću.

Daša URLEP / flavta

Daša Urlep je svojo glasbeno pot pričela v Glasbeni šoli Nazarje leta 2011, ko je začela obiskovati glasbeno pripravnico. Dve leti kasneje je začela igrati flavto pri prof. Jerneju Marinšku, pri katerem trenutno nadaljuje izobraževanje na Umetniški gimnaziji Velenje. Aktivno se udeležuje tekmovanj tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Vzporedno se izobražuje na gimnaziji Celje-Center.

 

Ajda Nina VIVOD / harfa  

Ajda Nina Vivod se je pričela učiti harfo pri sedmih letih v GHlasbeni šoli Nazarje. Svojo glasbeno pot je pri trinajstih letih nadaljevala v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega Velenje. Sedaj pa obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Maribor. V enajstih letih igranja na harfo je nastopila na mnogih nastopih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je prejela veliko zlatih in nekaj srebrnih priznanj.

 

Go to Top