Loading Events

Petek, 10. marec 2023, ob 18. uri!

DVORANA DOMA KULTURE NAZARJE

 

ALI STE VEDELI, DA NA KONCERTNO MARIMBO LAHKO IGRA PET TOLKALCEV HKRATI? ALI PA, DA SE NA KUHINJSKI MIZI LAHKO POSTREŽE OKUSNA SKLADBA?

Glasbeni teater, ki predstavi življenje … z ritmom.

Skupina SToP je na podlagi dolgoletnih izkušenj pripravila nenavaden koncert, v katerem poleg splošno znanih tolkal uporabljamo vsakdanje predmete. Zanimiva predstava klasične tolkalne glasbe z ritmi vsakdanjega življenja. Preplet resnega koncertnega vzdušja z lagodnostjo zabave – pravi glasbeni dogodek!

Koncert je komentiran, poslušalci pa so tudi aktivno vključeni v dogajanje.

SKUPINA SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT (KRAJŠE STOP)

AKADEMSKE TOLKALCE JE ZDRUŽILA ŽELJA PO KAKOVOSTNEM KOMORNEM MUZICIRANJU IN RAZISKOVANJU NOVIH TOLKALNIH ZVOKOV.

Svoje glasbeno in družbeno poslanstvo dopolnjujemo z izvajanjem pedagoških koncertov za mlade, organiziranjem seminarjev in festivala BumFest ter aktivnim spodbujanjem slovenskih skladateljev k pisanju tolkalne glasbe.
Edinstveno skupino sestavljamo uveljavljeni akademski tolkalci: Barbara KRESNIK, Marina GOLJA, Matevž BAJDE, Damir KOROŠEC, Franci KREVH, Tomaž LOJEN, Davor PLAMBERGER in Dejan TAMŠE. Koncertirali smo se na številnih odrih doma in na tujem, in sicer v Španiji, Italiji, Nemčiji, Avstriji, Hrvaški, Črni gori, Češki, Litvi in Južni Koreji. Za svoje delo smo leta 2013 prejeli Župančičevo nagrado, leta 2014 pa nagrado Prešernovega sklada.
Člani Slovenskega tolkalnega projekta odkrivamo sveže načine povezovanja različnih umetniških polj ter se (zavestno) odmikamo od izvedbe samo klasičnega tolkalnega programa.Vrsta uspešnih projektov v povezavi s plesom, videom in, ne nazadnje, s kamnitimi skulpturami priča o dinamični in zreli ustvarjalnosti skupine. Veliko pozornosti namenjamo pedagoškim vsebinam. S komentiranimi koncerti mladim predstavljamo zanimivost in lepoto glasbe.
V 20 letih delovanja smo izvedli zajetno število skladb, mnoge so bile napisane posebej za našo skupino.

Go to Top