Loading Events

DELAVNICA JE ODPOVEDANA

Sobota 18. in nedelja 19. januar 2020!

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

Delavnica je namenjena vsem ljubiteljem muzikala, se pravi ljubiteljem vseh štirih stebrov glasbenega gledališča; plesalcem, pevcem, igralcem in govorcem. Bodisi začetnik ali polni izkušenj. Učili sem bomo individualno in v skupini sintez vseh umetnosti, predvsem pa igre skozi pesem ter skozi ples. Veliko se bomo pogovarjali, improvizirali in delili dosedanje izkušnje. V sled tega se bomo dodobra pripravili na možne prihajajoče avdicije in zaključni showcase v nedeljo.
Predhodna naloga:
Priprava ene pesmi za zapet ter enominutni monolog.
Showcase:
Enourni show, kjer bodo udeleženci pokazali staršem in najbližjim, kaj so se naučili.
Skupine:
Do 16 udeležencev v eni skupini.
Starostna meja.
Od 12 let naprej.
Trajanje:
Sobota: 9-18ih
Nedelja 9-19ih (ob 18ih je showcase za starše)

Kotizacija za aktivne udeležence je 120 EUR. Število mest je omejenih. Velja vrstni red prijav. Vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi. Prijave sprejemamo do 6. januarja 2020! V primeru premajhnega števila aktivnih udeležencev bomo delavnico odpovedali. V primeru velikega zanimanja pa bomo delavnico ponovili 25. in 26. januarja 2020.
Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku prijav.

Na delavnico se prijavite preko spletne prijavnice na www.gsnazarje.si

Koordinatorka:
Tanja Pečenko
tanjapecenka@gmail.com

LUKA MARKUS ŠTAJER

Luka Markus je leta 2013 diplomiral na Guildford School of Acting (London) in pridobil naziv Bachelor of Art v smeri glasbenega gledališa – muzikala.

Učil se je pod vodstvom Rossa Campbella, ki predava na Royal College of music v Londonu ter The Mozarteum v Salzburgu in pod vodstvom Stephena Luka Walkerja, ustanovitelja licence The Voice Whisperer LCS – Laryngeal Conditioning System.

Znotraj univerze je igral v predstavah Romeo & Juliette, Merrily we roll along, Sweet Charity, Jesus Christ Superstar, Jerry Springer the opera in Footloose. 

Izkušnje iz muzikala je do danes nabiral tudi v Sloveniji, Avstriji ter Nemčiji. Nastopal je v plesnih predstavah Sneguljčica, Pedenjped, Komedija zmešnjav ter muzikalih Briljantina, Avenija Q in Cabaret. Sodeloval je z znanimi imeni, kot so Nuša Derenda, Natalja Verboten, Mojca Horvat, Severina, Jonny Logan, Keith Tynes, Judy Anne Bassing, Ouali Bebé…

Po diplomi je stopil na oder West Enda v muzikalu Lost Boy, kjer je igral vlogo Nibsa.

V Londonu je delal tudi za film in televizijo. Igral je v nadaljavenkah Humans in The Royals, pojavil pa se je tudi v filmih Lady in the van skupaj z Maggie Smith ter v bondovskem filmu Spectre.

Leta 2016 se je vrnil v Slovenijo, kjer danes intenzivno prenaša svoje znanje in pomaga koreniniti žanr muzikala v Sloveniji.

Nastopal je v muzikalu Alpska Saga, Hello Dolly trenutno pa igra glavno moško v vseslovenski turneji Briljantine.

Sodeluje tudi z Dobrim Stikom, kjer brusijo govornike za javno nastopanje, saj mu retorika, neverbalna komunikacija ter pravilna izgovarjava predstavljajo veliko strast.

Kot direktor inštituta KaMi produkcija, organizira skupaj s svojo ekipo Vikend Delavnice filma in glasbenega gledališča za vse generacije, kjer uspešno pripravljajo ljudi na študij v tujini.

Leta 2018 so posneli prvi celovečerni muzikalni film Tim, katerega je Luka Markus koproduciral, spisal scenarij in besedila skladb, odigral pa je tudi glavno vlogo avtističnega fanta Tima. 

Go to Top