Glasbena šola Nazarje organizira mojstrski tečaj za flavto, ki ga bo vodil prof. Eyal Ein-HABAR – solo flavtist Izraelskega filharmoničnega orkestra (1997–2014)

Tečaj bo potekal med 8. in 10. oktobrom 2021. Prijavijo se lahko učenci, dijaki, študentje in učitelji flavte. Kotizacija za udeležence je 90 EUR. Število mest je omejenih. Velja vrstni red prijav! Pasivna udeležba za učence, dijake in študente je brezplačna (prijava je potrebna). Na voljo je 20 aktivnih ur!

ROK ZA PRIJAVO JE 1. oktober 2021.

Zaradi razmer povezanih s COVID-19 bo omejeno število obiskovalcev koncerta, zato je potrebna predhodna rezervacija sedežev v dvorani! Število mest je omejeno! Rezervacijo lahko opravite ne elektronski naslov: info@gsnazarje.si

Flavtist in dirigent Eyal Ein-Habar,

solo flavtist Izraelskega filharmoničnega orkestra (1997–2014), se je rodil v Izraelu. Odkar je zapustil orkester, je postal programski vodja orkestrskega usposabljanja na glasbeni šoli Buchmann-Mehta ter glasbeni direktor orkestra Classica Rehovot. Od leta 2016 deluje kot profesor flavte na Musikhochschule Münster v Nemčiji.

Eyal je zmagovalec mednarodnega tekmovanja v Scheveningenu leta 1992, tekmovanja Francoisa Shapira iz leta 1996 v Izraelu in dobitnik nagrade na mednarodnem tekmovanju Kobe iz leta 1993 na Japonskem. Je prejemnik štipendij Ameriško-Izraelske kulturne fundacije (1983-1996).

Redno deluje kot solist in dirigent z različnimi orkestri širom po svetu: Izrael, Evropa, Severna in Južna Amerika ter Kanada. Nedavno je bil član žirije Concours de Genève, ki je praznoval 75-letnico. Novembra 2008 je bil solist na turneji po ZDA (New York Carnegie Hall, New Jerseyju, Philadelphiji, San Diegu in Los Angelesu) skupaj z Izraelskim filharmoničnim orkestrom in dirigentom Gustavom  Dudamelom, z izvedbo Bernsteinovega Halila.

Eyal Ein-Habar je ustanovni član Izraelskega kvinteta Woodwind in Izraelskega orkestra flavt. Veliko muzicira v različnih komornih sestavih. Njegovi posnetki so na voljo v Centaur Records (ZDA), Meridian (Anglija), IMI (Izrael) in drugih založbah. Ameriški glasbeni vodnik in revija Pan Magazine iz britanske zveze flavt so njegov CD z naslovom “It Takes Two to Trio”(Centaur Records) – s triomi za flavto, oboo in klaviaturo označili kot zelo cenjenega.

    Prijavnica

    Udeležba na tečaju aktivnapasivna + aktivni učenec/dijakpasivna Potrebujem uradno korepetitorko dane Aktivni udeleženci naj izvod skladbe, ki jo bodo izvajali pošljejo v elektronskem PDF formatu na eletronsko pošto: info@gsnazarje.si (potrebno je priložiti fotokopijo klavirskih not) Izpolnjeno prijavnico in potrdilo o plačani kotizaciji (s pripisom: Mojstrski tečaj za flavto ) pošljite do 1. oktobra 2021 na naslov: Glasbena šola Nazarje, Zadrečka cesta 37, 3331 Nazarje ali na e-naslov: info@gsnazarje.si Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku mojstrskega tečaja. dš: 60942991 / TRR: SI56 0110 0600 8340 956 Soglašam, da se fotografije, ki bodo nastale v času mojstrskega tečaja, uporabijo izključno za arhiv Glasbene šole Nazarje in na spletni strani šole: www.gsnazarje.si., fb in instagramu šole