Loading Events

Torek 7. maj 2019 ob 19.uri!

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

Benjamin Hrastnik je dijak 4. letnika splošne Gimnazije Celje-Center in Srednje glasbene šole Celje pri profesorju Aljoši Jurkošek. Šolanje je začel v Glasbeni šoli Nazarje pri profesorju Stefanu Garkovu.

Miha Plevčak je začel svojo glasbeno izobraževanje  Glasbeni šoli Žalec ter ga nadaljeval na glasbeni šoli Celje pri profesorju Tomažu Marčiču. Končuje 4. letnik srednje stopnje.

Filip Majcen je dijak 3. letnika srednje glasbene šole v Celju in Gimnazije Celje-Center smer predšolska vzgoja. Svojo glasbeno pot je začel na glasbeni šoli v Kamniku, sedaj pa ga poučuje profesorica Anja Kožuh.

Benjamin Govže je začel svojo glasbeno pot v Laškem pri mentorju Božidarju Bučevcu, nadaljeval šolanje na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Majdi Martinc in zaključil dodiplomski študij klavirja v razredu red. prof. Acija Bertonclja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Po diplomi se je leto dni izpopolnjeval na priznani Akademiji Franza Liszta v Budimpešti, kjer je bil njegov mentor prof. István Gulyás. Tam je nastala tudi njegova zgoščenka z deli L. van Beethovna in R. Schumanna. Nato se je vrnil v Ljubljano in opravil še specialistični študij – zopet pod vodstvom mentorja Acija Bertonclja.

Pianist Benjamin Govže je imel do sedaj številne nastope in koncerte po Sloveniji in na tujem. Med najpomembnejšimi naj omenimo izvedbi 2. in 3. klavirskega koncerta Sergeja Prokofjeva z orkestrom Slovenske filharmonije – za slednjega je prejel tudi Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Večkrat je snemal tudi za RTV Slovenija in igral v različnih komornih zasedbah.     

Benjamin Govže je redno zaposlen kot profesor klavirja na Glasbeni šoli Celje (na osnovni in srednji stopnji, kjer tudi korepetira). Svoje znanje zelo rad prenaša na mladi rod, redno sodeluje kot korepetitor na domačih in mednarodnih tekmovanjih, od leta 2010 pa sodeluje tudi pri festivalu Romanica Antiqua Laško. Za odmevne glasbene dosežke na področju koncertne dejavnosti in izobraževanja mladih je leta 2011 prejel priznanje Antona Aškerca.    

 

Program:

Pietro Baldassari: Sonata

Astor Piazzolla: Tango etude no. 3
Alexander Arutjunjan: Koncert za trobento
Richard Galliano: French touch
Alexander Goedicke: Koncertna etuda
Dave Brubeck: Take Five
Pavel Šivic: Danza Lasciva
Pedro Hellenique: Suita
Go to Top