Nalaganje Dogodki

Petek, 25. november 2022, ob 19. uri

DVORANA GLASBENE ŠOLE NAZARJE

 

Naja Mohorič je glasbeno izobraževanje na nižji in srednji stopnji zaključila na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje pri profesorju Daliborju Bernatoviću, dodiplomski študij na glasbeni akademiji Civica scuola di Musica Claudio Abbado v Milanu v razredu dr. Irine Zingg, v lanskem letu pa je z odliko summa cum laude zaključila magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Mojce Zlobko Vajgl.

Je dobitnica prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih – Mednarodno tekmovanje Društva harfistov Slovenije, TEMSIG, Mednarodno tekmovanje Petar Konjović v Srbiji, Mednarodno tekmovanje Antonio Salieri v Italiji,…

Redno se predstavlja na festivalih in solističnih koncertih (Festival Lent, Festival Ljubljana in koncerti v organizaciji Glasbene mladine Slovenije ter Imago Sloveniae) ter sodeluje z raznimi orkestri doma in v tujini (Orkester SNG Opera in balet Ljubljana, Policijski orkester, Orchestra Brianzaclassica, Simfonični orkester Akademije za glasbo, Pihalni orkester Premogovnika Velenje, NOVA filharmonija). V začetku letošnjega leta je kot solistka izvedla Koncert za harfo op. 25 skladatelja Alberta Ginastere skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije. Z istim orkestrom je kot solistka nastopila že leta 2011 ob 60-letnici Glasbene šole Velenje. Skupaj s flavtistko Barbaro Spital igra v duu Eunoia, za katerega je skladatelj Marco Infantino napisal skladbo En Arké, konec leta pa je sodelovala tudi s pihalnim kvintetom Slowind.

Kot prva Slovenka je bila povabljena na Mednarodni festival harf Rio de Janeiro, Brazilija, kjer je imela tri solistične koncerte. Italijanski skladatelj Paolo Coggiola ji je posvetil skladbo z naslovom Like a tightened bow, slovenski skladatelj Tilen Slakan skladbo Nokturno za harfo ter slovenski skladatelj Gašper Muženič skladbo Sanjarjenje. 

Dodatno se izobražuje na mojstrskih tečajih pri mednarodno priznanih harfistih (Mara Galassi, Milda Agazarian, Isabelle Moretti, Luisa Prandina, Sylvain Blassel,…). Štiri leta zapored je bila povabljena na največji mednarodni harfistični seminar HarpMasters Academy v Švici. Na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje in Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovšina poučuje harfo. V lanskem letu je postala so-predsednica Društva harfistov Slovenije ter izvršna direktorica mednarodnega harfističnega društva HarpMasters.

Od šolskega leta 2019/2020 poučuje harfo na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. V šolskem letu 2021/2022 je nadomeščala profesorico na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščiina, med letom 2018 in 2020 pa je učila tudi na Glasbeni šoli Slovenj Gradec. 

Go to Top