Loading Events

Torek, 15. september 2020 ob 18. uri

HUDIČEVA SKALA – GRAD VRBOVEC ( v primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Glasbene šole Nazarje)

 

Program:

Georg Friedrich Händel 

PRIHOD KRALJICE IZ SABE 

Janez Gregorc 

PROSTRANOST 

Pavel Mihelčič

ČRNI VRAN NAD BARJEM  za sekstet klarinetov in nekaj  predmetov

Marko Mihevc Muni 

BRELKA 

      – I.

      – II.

Nino Rota, arr. G. Swierc

8 1/2

Jozsef  Balogh

CRESCENT MOON

Ante Grgin

ASOCIACIJE 

Jozsef  Balogh

GYPSY SONGS

 

Slovenski sekstet klarinetov predstavlja zanimivo in redko videno kombinacijo igranja šestih klarinetov – od malega klarineta ali Es- klarineta pa vse do največjega, kontrabasovskega klarineta.

Idejni vodja Tomaž Kmetič, se je leta 1996 odločil k sodelovanju povabiti še pet svojih poklicnih kolegov. Vsi so z navdušenjem sprejeli idejo. Umetniško vodenje je bilo poverjeno Jožetu Kotarju, slovenski glasbeni sredini dobro poznanemu klarinetistu.

Poleg običajnih orkesterskih klarinetov ( v A – in B –  uglasitvi ) v zasedbi stalno nastopajo tudi mali Es – klarinet, altovski klarinet, basetni rog, basovski in kontrabasovski klarinet, ki v svetu predstavlja pravo redkost.

Na koncertnih programih najdemo izvirno, sodobno glasbo 20. in 21. stoletja, iz ostalih obdobij pa si pomaga s priredbami. To omogoča širok razpon predstavljene glasbe od pred klasične (baročne) pa vse do izvajanja sodobnih, zabavnih in modernih skladb.

Ansambel  v svoji tradiciji deluje od leta 1996 in je prisoten na številnih festivalskih in abonmajskih dogodkih po Sloveniji in v tujini (Nemčija,  Rusija,  Češka, Italija, Srbija, Hrvaška), ki sami po sebi nazorno govorijo o profesionalizmu in umetniški odličnosti ansambla.

V letu 2017 je pri založbi DSS izšla njihova nova zgoščenka  z naslovom Prostranost.

Vseh šest klarinetistov, ki so akademski glasbeniki, danes profesionalno deluje v različnih profesionalnih orkestrih (Simfonični orkester RTV Slovenije, Orkester Slovenske policije)  ali preko pedagoškega dela (Akademija za Glasbo v Ljubljani, Konservatorij za glasbo v Ljubljani, Glasbena šola Velenje) ustvarjajo nove generacije uspešnih pihalcev.

  • B  klarinet                    Jože KOTAR
  • B  klarinet                    Peter KUDER
  • Es  klarinet                  Tomaž KMETIČ
  • Alt  klarinet                 Janez MAZEJ
  • Bas klarinet                 Franjo MAČEK
  • Kontrabas klarinet     Matjaž EMERŠIČ 
Go to Top